Boraink

Our Wines

Merlot No.1

fahordós érlelésű badacsonyi merlot

Bársonyos, telt Merlot a Badacsony északi oldaláról kellemes savarányokkal, bogyós gyümölcsös-csokoládés ízharmóniával. A magas alkoholtartalom szépen egészíti ki a komplex beltartalmat. Szőlőnk új telepítésű, alacsony kordonos művelésű ,tőkéinket a magas minőség eléréséhez termés korlátozzuk. A hajnali kézi ládás szüret, bogyózás és héjon erjesztés után borunk 6 hónapos 225 l-es HT-TH erős pörkölésű Barrique hordós érlelést kapott. Ebben az évjáratban készítettünk új telepítésünkből először bort ezzel az eljárással, ezért tételünk a No.1 nevet kapta. Bordói palackban kerül forgalomba,a magas minőség megőrzése érdekében Vinolok üvegdugóval láttuk el.

Szürkebarát No.1

fahordós érlelésű badacsonyi szürkebarát

Minerális jegyekben gazdag száraz Szürkebarátf ehérbora Badacsony-Tóti hegy déli oldaláról kellemes savarányokkal. A fajtajelleges karaktert harmonikusan ellensúlyozza a hordós érlelés és a magas alkoholtartalom is szépen egészíti ki a komplex beltartalmat. Szőlőnk 35 éves beérett ültetvény, tőkéinket a magas minőségeléréséhez termés korlátozzuk. Ezen tételünk alapanyaga és feldolgozási technológiája megegyezik a reduktív tételekkel, biztosítva ezzel a bor gyümölcsös aroma jegyeinek megóvását. A kiforrás és az első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary által gyártott másodtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa hordókba fejtettük és 6 hónapon keresztül érleltük. Ennek során a bor megtartotta gyümölcsös aroma jegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmonikusan egészített ki. Ezzel az eljárással egy komplex testes tétel született. Ebben az évjáratban készítettünk új telepítésünkből először bort ezzel az eljárással, ezért tételünk a No.1 nevet kapta. Bordói palackban kerül forgalomba, a magas minőség megőrzése érdekében Vinolok üvegdugóval láttuk el.

Rizling No.1

fahordós érlelésű badacsonyi olaszrizling

Finoman citrusos olaszrizling a Badacsony-Tóti hegy nyugati oldaláról. Alapanyaga és feldolgozása megegyezik a reduktív tételeinkkel, biztosítva ezzel a bor gyümölcsös aromajegyeit. A kiforrás utáni első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary által gyártott elsőtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa fehérboros hordókba fejtettük majd itt érleltük 3 hónapon keresztül. Az érlelés során a bor megtartotta gyümölcsös aromajegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmónikusan egészített ki. Ezzel az eljárással egy komplex testes tétel született. Az idei évben érleltük először rizlingünket ezzel a technológiával, amely ezért a No 1. nevet kapta. Nehéz testes burgundi palackokban kerül forgalomba, „Nomacorc” cukornád polimer dugóval melynek az érdekessége a természetesség mellet hogy az ökológiai lábnyoma minimális, melyre a dugón a „CO neutral” felirat is utal. Ezen dugók levegőáteresztése szabályozott, az adott tételnek megfelelően választható. Nincsen „dugóíz” és a parafában fellelhető gombák sem találhatók meg benne.

Narancs

fahordós érlelésű badacsonyi szürkebarát narancsbor

Narancsborunk nem az alapanyagáról, hanem színéről kapta nevét. Alapanyaga szürkebarát ugyanarról a termőhelyről mint a reduktív tétel csak később szüretelve, gyönyörűen beérve, magasabb mustfokkal, kevesebb savval. A „Pinot Grigio” fajta a „Pinot Blanc” fehér és a „Pinot Noir” vörös fajta kereszteződéséből alakult ki. A szőlő húsa fehér, héja padig vöröses színű. A hajnali ládás szüret és az oxigéntől elzárt bogyózás itt is hasonló mint a reduktív tételeknél. A bogyózott szemeket levegőtől elzártan tartályban héjon, vörösbor módjára DE hűtve erjesztettük, kierjedten kíméletesen kipréseltük. Ennek a technológiának az érdekessége hogy ötvözi a vörösbor és a fehérbor készítési eljárást, olyan mint a szőlő maga. A narancsbor színe az érett aszút vagy konyakot idézi, íze a különleges erjesztés miatt sült vagy szárított alma aromára emlékeztet. A forrás utáni első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary elsőtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa fehérboros hordókban érleltük 3 hónapon keresztül. Az érlelés során a bor megtartotta komplex aromajegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmónikusan egészít ki. Ezzel az eljárással egy szép testes tétel született.

Reduktív tételeink feldolgozási technológiája

A szőlőt a hajnali órákban kézzel ládákba szüreteljük és már a feldolgozás megkezdése előtt hűtjük szárazjéggel, elzárva így az oxigéntől. A fürtöket is oxigéntől elzártan bogyózzuk és egy csigaszivattyúval azonnal a zárt rendszerű pneumatikus présbe továbbítjuk. Max 1,5 bar kíméletes préselés után a must azonnal zárt tartályokba kerül ahol tisztítás után minimális beavatkozással csak természetes anyagokat használva reduktív technológiával, alacsony hőmérsékleten, irányítottan erjesztve készül el a bor, megőrizve így fajtajellegét, illat-aromajegyeit és ásványosságát. Palackozáskor a borokhoz minimális CO2-t adagolunk ami frissen tartja, megőrzi és pohárba töltéskor újra kihozza aromáit, illatanyagait.

Született Feleség

reduktív olaszrizling

Finoman citrusos, könnyű olaszrizling a Badacsony–Tóti hegy nyugati oldaláról. A vulkanikus talaj adta mandulásba hajló minerális jegyek egészítik ki élénk, intenzív illatú rizlingünk szépségét. Minőségi reduktív borunkat a fajtajelleg mellett zamat-gazdagság és élénk finom savösszetétel jellemzi. Kellemes friss üde társ: Igazi Született Feleség 🙂

Dekoltázs

reduktív szürkebarát

Badacsony-Tóti hegy déli területéről származó minerális jegyekkel büszkélkedő száraz szürkebarát fehérbor amelyet kiegészít fehér gyümölcsös zamata. Finom jellegzetes illatát kiemelő friss buborékai jól illeszkednek a fajta különleges karakteréhez. Zamatgazdag borunkat élénk, finom savösszetétel jellemzi. Dekoltázsunk szép keretben kiemelve mutatja meg a Szürkebarát friss badacsonyi reduktív alternatíváját.

Parfüm

reduktív irsai olivér

Bódítóan parfümös illatú könnyed száraz fehérbor, amely kevéske maradék cukrot is tartalmaz. Alacsony hőfokon lassan, reduktívan erjesztett friss borunk pezsgő buborékai jól illeszkednek a fajta különleges karakteréhez. Zamat gazdag borunkat diszkrét, finom savösszetétel jellemzi. A Parfüm igazi kuriózum egy női borásztól nemcsak női bor fogyasztóknak.

Our Wines

Merlot No.1

fahordós érlelésű badacsonyi merlot

Bársonyos, telt Merlot a Badacsony északi oldaláról kellemes savarányokkal, bogyós gyümölcsös-csokoládés ízharmóniával. A magas alkoholtartalom szépen egészíti ki a komplex beltartalmat. Szőlőnk új telepítésű, alacsony kordonos művelésű ,tőkéinket a magas minőség eléréséhez termés korlátozzuk. A hajnali kézi ládás szüret, bogyózás és héjon erjesztés után borunk 6 hónapos 225 l-es HT-TH erős pörkölésű Barrique hordós érlelést kapott. Ebben az évjáratban készítettünk új telepítésünkből először bort ezzel az eljárással, ezért tételünk a No.1 nevet kapta. Bordói palackban kerül forgalomba,a magas minőség megőrzése érdekében Vinolok üvegdugóval láttuk el.

Szürkebarát No.1

fahordós érlelésű badacsonyi szürkebarát

Minerális jegyekben gazdag száraz Szürkebarátf ehérbora Badacsony-Tóti hegy déli oldaláról kellemes savarányokkal. A fajtajelleges karaktert harmonikusan ellensúlyozza a hordós érlelés és a magas alkoholtartalom is szépen egészíti ki a komplex beltartalmat. Szőlőnk 35 éves beérett ültetvény, tőkéinket a magas minőségeléréséhez termés korlátozzuk. Ezen tételünk alapanyaga és feldolgozási technológiája megegyezik a reduktív tételekkel, biztosítva ezzel a bor gyümölcsös aroma jegyeinek megóvását. A kiforrás és az első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary által gyártott másodtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa hordókba fejtettük és 6 hónapon keresztül érleltük. Ennek során a bor megtartotta gyümölcsös aroma jegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmonikusan egészített ki. Ezzel az eljárással egy komplex testes tétel született. Ebben az évjáratban készítettünk új telepítésünkből először bort ezzel az eljárással, ezért tételünk a No.1 nevet kapta. Bordói palackban kerül forgalomba, a magas minőség megőrzése érdekében Vinolok üvegdugóval láttuk el.

Rizling No.1

fahordós érlelésű badacsonyi olaszrizling

Finoman citrusos olaszrizling a Badacsony-Tóti hegy nyugati oldaláról. Alapanyaga és feldolgozása megegyezik a reduktív tételeinkkel, biztosítva ezzel a bor gyümölcsös aromajegyeit. A kiforrás utáni első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary által gyártott elsőtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa fehérboros hordókba fejtettük majd itt érleltük 3 hónapon keresztül. Az érlelés során a bor megtartotta gyümölcsös aromajegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmónikusan egészített ki. Ezzel az eljárással egy komplex testes tétel született. Az idei évben érleltük először rizlingünket ezzel a technológiával, amely ezért a No 1. nevet kapta. Nehéz testes burgundi palackokban kerül forgalomba, „Nomacorc” cukornád polimer dugóval melynek az érdekessége a természetesség mellet hogy az ökológiai lábnyoma minimális, melyre a dugón a „CO neutral” felirat is utal. Ezen dugók levegőáteresztése szabályozott, az adott tételnek megfelelően választható. Nincsen „dugóíz” és a parafában fellelhető gombák sem találhatók meg benne.

Narancs

fahordós érlelésű badacsonyi szürkebarát narancsbor

Narancsborunk nem az alapanyagáról, hanem színéről kapta nevét. Alapanyaga szürkebarát ugyanarról a termőhelyről mint a reduktív tétel csak később szüretelve, gyönyörűen beérve, magasabb mustfokkal, kevesebb savval. A „Pinot Grigio” fajta a „Pinot Blanc” fehér és a „Pinot Noir” vörös fajta kereszteződéséből alakult ki. A szőlő húsa fehér, héja padig vöröses színű. A hajnali ládás szüret és az oxigéntől elzárt bogyózás itt is hasonló mint a reduktív tételeknél. A bogyózott szemeket levegőtől elzártan tartályban héjon, vörösbor módjára DE hűtve erjesztettük, kierjedten kíméletesen kipréseltük. Ennek a technológiának az érdekessége hogy ötvözi a vörösbor és a fehérbor készítési eljárást, olyan mint a szőlő maga. A narancsbor színe az érett aszút vagy konyakot idézi, íze a különleges erjesztés miatt sült vagy szárított alma aromára emlékeztet. A forrás utáni első seprőről történő levétel után a bort 400 literes Kádár Hungary elsőtöltésű LT-MT-TH BX Harmony típusú tölgyfa fehérboros hordókban érleltük 3 hónapon keresztül. Az érlelés során a bor megtartotta komplex aromajegyeit amelyet a fa vaníliás ízvilága harmónikusan egészít ki. Ezzel az eljárással egy szép testes tétel született.

Reduktív tételeink feldolgozási technológiája

A szőlőt a hajnali órákban kézzel ládákba szüreteljük és már a feldolgozás megkezdése előtt hűtjük szárazjéggel, elzárva így az oxigéntől. A fürtöket is oxigéntől elzártan bogyózzuk és egy csigaszivattyúval azonnal a zárt rendszerű pneumatikus présbe továbbítjuk. Max 1,5 bar kíméletes préselés után a must azonnal zárt tartályokba kerül ahol tisztítás után minimális beavatkozással csak természetes anyagokat használva reduktív technológiával, alacsony hőmérsékleten, irányítottan erjesztve készül el a bor, megőrizve így fajtajellegét, illat-aromajegyeit és ásványosságát. Palackozáskor a borokhoz minimális CO2-t adagolunk ami frissen tartja, megőrzi és pohárba töltéskor újra kihozza aromáit, illatanyagait.

Született Feleség

reduktív olaszrizling

Finoman citrusos, könnyű olaszrizling a Badacsony–Tóti hegy nyugati oldaláról. A vulkanikus talaj adta mandulásba hajló minerális jegyek egészítik ki élénk, intenzív illatú rizlingünk szépségét. Minőségi reduktív borunkat a fajtajelleg mellett zamat-gazdagság és élénk finom savösszetétel jellemzi. Kellemes friss üde társ: Igazi Született Feleség 🙂

Dekoltázs

reduktív szürkebarát

Badacsony-Tóti hegy déli területéről származó minerális jegyekkel büszkélkedő száraz szürkebarát fehérbor amelyet kiegészít fehér gyümölcsös zamata. Finom jellegzetes illatát kiemelő friss buborékai jól illeszkednek a fajta különleges karakteréhez. Zamatgazdag borunkat élénk, finom savösszetétel jellemzi. Dekoltázsunk szép keretben kiemelve mutatja meg a Szürkebarát friss badacsonyi reduktív alternatíváját.

Parfüm

reduktív irsai olivér

Bódítóan parfümös illatú könnyed száraz fehérbor, amely kevéske maradék cukrot is tartalmaz. Alacsony hőfokon lassan, reduktívan erjesztett friss borunk pezsgő buborékai jól illeszkednek a fajta különleges karakteréhez. Zamat gazdag borunkat diszkrét, finom savösszetétel jellemzi. A Parfüm igazi kuriózum egy női borásztól nemcsak női bor fogyasztóknak.